Als je van plan bent om een chalet te gaan kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je de financiering hiervoor rond kunt krijgen. Dit kan op een aantal verschillende manieren. Je kunt een chalet kopen met eigen geld, een consumptief krediet of een hypotheek. In het geval dat je al een koopwoning hebt, mag je een chalet voor een deel financieren met een tweede hypotheek. Houd er wel rekening mee dat je in dit geval ook spaargeld moet hebben omdat je tot 75% van de waarde van je chalet mag lenen. Als je het chalet ook wil gaan verhuren is het ook zeker aan te raden om te kijken of het voordelig is om een  kredietverzekering af te sluiten. 

De financiële voordelen van een tweede huis kopen

Een chalet of tweede huis kopen is niet alleen interessant omdat je dan altijd een plek hebt om naartoe te gaan op vakantie, het kan financieel erg interessant en rendabel zijn. In de periodes dat je zelf niet in je chalet verblijft kun je het chalet namelijk verhuren. Dit levert natuurlijk extra inkomsten op. Als je geen zin hebt om de verhuur van je chalet zelf te regelen kun je dit ook uitbesteden. Als je bijvoorbeeld een chalet koot op een vakantiepark dan kun je de huur vaak uitbesteden aan het vakantiepark. Ook het onderhoud van je chalet kun je onderbrengen bij het vakantiepark. Uiteraard is dit tegen een vergoeding. Als je bij de bank waar je geld wilt lenen voor het kopen van je chalet aangeeft dat je het chalet ook wilt gaan verhuren zal dit je kredietwaardigheid vergroten. Houd er dan wel rekening mee dat je dan waarschijnlijk wel een ondernemersplan zal moeten overleggen waarin je plannen voor de verhuur vermeld staan. 

Financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om je chalet te financieren. Zoals eerder aangegeven kun je een lening aanvragen bij de bank. De bank zal een keuze maken op basis van jouw inkomen, je eventuele andere openstaande leningen of hypotheken en de plannen die je hebt met het chalet. Als je inkomsten zal gaan genereren voor de verhuur van het chalet zal de bank dit meewegen in de beslissing om de lening wel of niet te verstrekken. Naast een hypotheek kun je ook kiezen voor consumptief krediet. De naam zegt het al, het consumptief krediet is speciaal bedoeld voor uitgaven die je als consument doet. Houd er wel rekening mee dat je ook over een consumptief krediet rente betaalt en neem die mee in de bepaling van je uiteindelijke keuze.

Waar moet begin je?

Als je een tweede woning wil kopen maar je weet niet wat financieel haalbaar is de eerste stap om contact op te nemen met een financieel adviseur. Leg je plannen uit en maak deze zo specifiek mogelijk voor. Bedenk van te voren of je eigen geld beschikbaar hebt voor het aanschaffen van je chalet en of je het chalet ook wil gaan verhuren. Hoe specifieker je bent in je plannen hoe beter een financieel adviseur jou kan adviseren over welke keuze het beste bij jou past. Zorg ook dat je je financiële situatie helder en duidelijk op papier hebt zodat de financieel snel aan de slag kan met de berekening. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *