Het houden van huisdieren is voor echte dierenliefhebbers, vanzelfsprekend. Huisdieren kunnen je namelijk veel plezier opleveren en voor degenen die graag boswandelingen maken, is een hond een uitstekende metgezel. Vooral gezinnen met kinderen kunnen veel plezier beleven aan huisdieren. Toch is het hebben van een huisdier niet altijd even leuk, omdat huisdieren niet altijd welkom zijn op vakantiebestemmingen. Bestemmingen die wel huisdieren toelaten zijn daarom over het algemeen prijziger dan normaal. Mensen die echt verzot zijn op huisdieren en nogal vaak op vakantie gaan, zouden een chalet kunnen overwegen. Om ervoor te zorgen dat de huisdieren zich ook op hun gemak voelen op de vakantiebestemming, kan je een bezoek brengen aan Dierenwinkel Amsterdam. Er komt namelijk heel wat bij kijken om ervoor te zorgen dat de chalet diervriendelijk is. Voor verschillende dieren, maar vooral voor honden, de meest gangbare huisdieren die op vakantie meegaan, is er een groot assortiment, maar ook benodigdheden voor tuinonderhoud kan je hier betrekken. 

Stel het dier op zijn gemak

Naast benodigdheden voor tuinonderhoud zijn er andere dingen waar je op moet letten. Het huisdier moet volgens de gewoonte ook in de chalet een eigen plek hebben, waar het ongestoord zijn gang kan gaan. Zorg er dus voor dat de vertrouwde mand ook in het vakantiehuis aanwezig is. Boots  zoveel mogelijk de alledaagse situatie na, zodat het niet te lang duurt voordat het dier zich op zijn gemak weet. Neem het lievelingsspeelgoed mee, zorg voor voldoende vermaak, maar laat het dier ook genoeg rusten. Om te voorkomen dat de hond de hele tijd aan de ketting ligt, is het goed om de chalet te omheinen, zodat de viervoeter zich vrijelijk buiten kan bewegen. De ketting kan nogal voor frustraties zorgen, vooral als het dier thuis over het algemeen vrij in beweging is. De vakantie zal dan niet als prettig worden ervaren en kan onberekenbaar gedrag tot gevolg hebben. 

Tuin, wandelpad en zwembad

De aanleg van een tuin is niet alleen een pluspunt voor het aanzicht van de chalet, maar is vooral belangrijk om de hond aan zijn trekken te laten komen. Zorg daarom voor diervriendelijk planten, zodat het dier zich niet bezeert aan doornen of verstrikt raakt in slierten. Breng als het budget het toelaat ook speeltoestellen aan, zodat de hond zich alleen kan vermaken. Bij een diervriendelijke chalet hoort natuurlijk ook een wandelpad. Net zoals mensen tijdens hun vakantie graag een wandeling maken, moet ook de hond geregeld meegenomen worden voor een wandeling op een pad dat niet teveel inspanning eist. Honden vinden het ook wel prettig om zich van tijd tot tijd lekker te vermaken in het zwembad. 

Vuurwerkvrije ruimte

De meeste dierenliefhebbers gaan in de maand December met vakantie. In laatste maand van het jaar  wordt er in verband met de jaarwisseling nogal wat vuurwerk afgeschoten in de stedelijk gebieden. Dit zorgt voor overlast bij mens en dier. Vooral honden hebben het erg zwaar in deze periode van het jaar. Het kan zijn dat de buren ook bij het vakantieverblijf vuurwerk afschieten, dus is het goed om bij de planning daar rekening mee te houden. De hond zal je echt dankbaar zijn als de chalet beschikt over een vuurwerkvrije ruimte, waar hij zich ongestoord  kan ophouden gedurende de drukste periode van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *